fredag 23 mars 2012

Insändare publicerad

Fick idag in en insändare om Paulinska skolan.

"Catharina De Geer (Kd) är oppositionspolitiker och motståndare till omorganisationen av skolorna i Strängnäs stad. Vad hon är för är svårt att veta då hon aldrig offentligt redovisat ett alternativ. Strategin har hela tiden varit att försöka vinna kortsiktiga politiska poänger genom att kritisera majoritetens förslag och beslut. I sin roll som kontaktpolitiker för Paulinska skolan har hon nu, som ett politiskt inlägg, inte kunnat motstå frestelsen att offentligt skriva ner sin "egen" skola. En kontaktpolitiker har till uppgift att nyfiket intressera sig för verksamheten, på olika sätt stötta och framför allt visa att man vill skolan väl.

Dagen innan Catharina lämnade in sin kontaktpoilitkerrapport kom den flerfaldigt prisbelönta skoltidningen i Stallarholmen Magazinet ut med sitt marsnummer. Där fanns ett fyrasidigt reportage om Paulinska skolan. Rubriken var "Paulinska skolan bättre än sitt rykte". Artikeln innehöll några kritiska anmärkningar men avslutades med följande sammanfattning: "Men vi upplever inte att mobbningen är starkare än på andra skolor. Lärarna verkar brinna för sin skola, och att ta tag i mobbingsituationer på ett bra sätt. Matsalen är underbar och de lärare vi träffat är trevliga. Paulinska skolan är verkligen inte värd sitt dåliga rykte." Sammantaget får skolan betyget 4,25 av 5 möjliga poäng. Efter att själv ha besökt Paulinska skolan varje dag i en månads tid är min bild mer i linje med Magazinets än med Catharina De Geers.

Rektor Pauliina och hennes personal ska vara helt förvissade om en sak. Ni har majoritetens fulla stöd för det krävande men framgångsrika utvecklingsarbete som ni varje dag bedriver på er skola.


Fredrik Lundgren (Fp)

Ordförande i Barn- och utbildningsnämnden"